Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1422
Uważam kalarepę za niedocenione warzywo, no bo nie oszukujmy się, nie jest on...
Odsłon: 62
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 153
Dziś do pracy.
Odsłon: 1422
Składniki
Kości zalewamy 1,5 l wody i gotujemy. Zbieramy szumowinę ,po czym solimy i wrzucamy umytą włoszczyznę (seler i pietruszkę pokroić w kostkę ,por w półtalarki ,marchew w talarki). Gotować na małym ogniu ,dodać sos ostrygowy. Następnie osączyć groszek ,fasolę opłukać i wrzucić do zupy-dalej gotować. Kapustę poszatkować ,pomidory pokroić w ósemki ,dodać do zupy. Doprawić solą ,pieprzem i vegetą. Zabielić śmietaną ,dodać poszatkowany koper.