Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z niewielu zup, które powtarzamy bardzo często. Przeważnie robimy po „swojemu”. Za każdym razem wychodzi pysznie.
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19172
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1626
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232050
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19172
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13001
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1626
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232050
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę (dość dużą, bo tak lubimy). Marchew, pietruszkę i seler, kroimy w troszkę mniejszą, lub tak, jak lubimy. U nas różnie ;) w zależności od tego, jaki nóż w ręce mamy. Warzywa obsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy gorącą wodą, dodajemy ziele i liście laurowe. Wsypujemy ½ łyżeczki soli, wkręcamy ¼ łyżeczki pieprzu. Dodajemy majeranek i gotujemy 10 min. Następnie wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości z dodatkiem soku pomidorowego. Do smaku doprawiamy , maggi, solą, pieprzem i odrobiną suszonej bazylii. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.