Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z niewielu zup, które powtarzamy bardzo często. Przeważnie robimy po „swojemu”. Za każdym razem wychodzi pysznie.
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28885
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5629
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 939
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 28885
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 75
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę (dość dużą, bo tak lubimy). Marchew, pietruszkę i seler, kroimy w troszkę mniejszą, lub tak, jak lubimy. U nas różnie ;) w zależności od tego, jaki nóż w ręce mamy. Warzywa obsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy gorącą wodą, dodajemy ziele i liście laurowe. Wsypujemy ½ łyżeczki soli, wkręcamy ¼ łyżeczki pieprzu. Dodajemy majeranek i gotujemy 10 min. Następnie wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości z dodatkiem soku pomidorowego. Do smaku doprawiamy , maggi, solą, pieprzem i odrobiną suszonej bazylii. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.