Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To jedna z niewielu zup, które powtarzamy bardzo często. Przeważnie robimy po „swojemu”. Za każdym razem wychodzi pysznie.
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 339
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 244
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1376
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 339
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 244
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1376
Składniki
Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w kostkę (dość dużą, bo tak lubimy). Marchew, pietruszkę i seler, kroimy w troszkę mniejszą, lub tak, jak lubimy. U nas różnie ;) w zależności od tego, jaki nóż w ręce mamy. Warzywa obsmażamy na rozgrzanym maśle, zalewamy gorącą wodą, dodajemy ziele i liście laurowe. Wsypujemy ½ łyżeczki soli, wkręcamy ¼ łyżeczki pieprzu. Dodajemy majeranek i gotujemy 10 min. Następnie wsypujemy kaszę i gotujemy do jej miękkości z dodatkiem soku pomidorowego. Do smaku doprawiamy , maggi, solą, pieprzem i odrobiną suszonej bazylii. Podajemy z posiekaną natką pietruszki.