Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z sezonowych warzyw, wyszła przepyszna!
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15774
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4758
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 454
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 15774
Przepis dnia
Kremowy sernik rabarbarowy na kruchym spodzie to idealny dodatek do kawy w cz...
Odsłon: 4758
Nauczyłam się ją robić podczas pobytu w Górnej Bawarii w okolicach Monachium....
Odsłon: 454
Składniki
Nastawiłam żeberka w wodzie. Gotowałam je pół godziny z zielem i liściem laurowym. W między czasie przygotowałam warzywa. Ziemniaczki tylko umyłam i pokroiłam. Obraną cebulę i marchew pokroiłam w kostkę, czosnek w plasterki. Patisona większego starłam na tarce, a małe na plasterki. Warzywa dodałam po pół godzinie gotowania żeberek, razem z 2-3 łyżkami kaszy pęczak. W sumie po godzinie, gdy warzywa były miękkie dodałam mus dyniowo pomidorowy : https://smaker.pl/przepis-sos-pomidorowy-z-dyni,174235,fafiatko.html Sos doda witamin, smaku i zagęści zupę.
Po wyłączeniu ognia zabieliłam zupę zahartowana śmietaną , doprawiłam solą i pieprzem i dodałam posiekany koperek. Życzę bardzo smacznego :D