Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z sezonowych warzyw, wyszła przepyszna!
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1054
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1369
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7211
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2503
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 1054
Polecam. Pyszna, rozgrzewająca zupa. Pełna smaków, aromatów.
Odsłon: 1369
Placki po litewsku, choć wymagają trochę czasu w przygotowaniu, odwdzięczą si...
Odsłon: 7211
Składniki
Nastawiłam żeberka w wodzie. Gotowałam je pół godziny z zielem i liściem laurowym. W między czasie przygotowałam warzywa. Ziemniaczki tylko umyłam i pokroiłam. Obraną cebulę i marchew pokroiłam w kostkę, czosnek w plasterki. Patisona większego starłam na tarce, a małe na plasterki. Warzywa dodałam po pół godzinie gotowania żeberek, razem z 2-3 łyżkami kaszy pęczak. W sumie po godzinie, gdy warzywa były miękkie dodałam mus dyniowo pomidorowy : https://smaker.pl/przepis-sos-pomidorowy-z-dyni,174235,fafiatko.html Sos doda witamin, smaku i zagęści zupę.
Po wyłączeniu ognia zabieliłam zupę zahartowana śmietaną , doprawiłam solą i pieprzem i dodałam posiekany koperek. Życzę bardzo smacznego :D