Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z sezonowych warzyw, wyszła przepyszna!
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7818
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2951
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1237
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1198
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 7818
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 2951
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1237
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1198
Składniki
Nastawiłam żeberka w wodzie. Gotowałam je pół godziny z zielem i liściem laurowym. W między czasie przygotowałam warzywa. Ziemniaczki tylko umyłam i pokroiłam. Obraną cebulę i marchew pokroiłam w kostkę, czosnek w plasterki. Patisona większego starłam na tarce, a małe na plasterki. Warzywa dodałam po pół godzinie gotowania żeberek, razem z 2-3 łyżkami kaszy pęczak. W sumie po godzinie, gdy warzywa były miękkie dodałam mus dyniowo pomidorowy : https://smaker.pl/przepis-sos-pomidorowy-z-dyni,174235,fafiatko.html Sos doda witamin, smaku i zagęści zupę.
Po wyłączeniu ognia zabieliłam zupę zahartowana śmietaną , doprawiłam solą i pieprzem i dodałam posiekany koperek. Życzę bardzo smacznego :D