Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z sezonowych warzyw, wyszła przepyszna!
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 89
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17840
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 465
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5474
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2852
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 89
Ten przepis idealnie sprawdzi się w momencie, kiedy zabrakło Wam pieczywa i n...
Odsłon: 17840
Marchewkę z groszkiem znamy wszyscy. W polskiej kuchni to klasyk wśród dodatk...
Odsłon: 465
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 5474
Prostaczek to – jak sama nazwa wskazuje – bardzo proste ciasto: zarówno jeśli...
Odsłon: 2852
Składniki
Nastawiłam żeberka w wodzie. Gotowałam je pół godziny z zielem i liściem laurowym. W między czasie przygotowałam warzywa. Ziemniaczki tylko umyłam i pokroiłam. Obraną cebulę i marchew pokroiłam w kostkę, czosnek w plasterki. Patisona większego starłam na tarce, a małe na plasterki. Warzywa dodałam po pół godzinie gotowania żeberek, razem z 2-3 łyżkami kaszy pęczak. W sumie po godzinie, gdy warzywa były miękkie dodałam mus dyniowo pomidorowy : https://smaker.pl/przepis-sos-pomidorowy-z-dyni,174235,fafiatko.html Sos doda witamin, smaku i zagęści zupę.
Po wyłączeniu ognia zabieliłam zupę zahartowana śmietaną , doprawiłam solą i pieprzem i dodałam posiekany koperek. Życzę bardzo smacznego :D