Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz paprykowe smaki? Ta zupa będzie idealna dla ciebie. Czerwona papryka, bakłażan, ziemniaki, a do tego porządna porcja ajwaru. To doskonały pomysł na szybki i pożywny obiad. Przepis pochodzi z 488. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11247
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11790
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1608
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11247
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1204
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11790
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1608
Składniki
Bakłażany, papryki i czosnek umieścić w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.
Upieczone bakłażany przekroić wzdłuż na pół. Łyżką wyjąć miąższ i przełożyć do garnka. Paprykę obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić na kawałki. Dodać do bakłażana. Czosnek wycisnąć z łupin wprost do rondla. Zalać ciepłym rosołem. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać przecier pomidorowy i ajvar. Zmiksować na gładki krem. Doprawić słodką papryką wędzoną.
Na talerzu udekorować koperkiem. Podawać z grzanką. Źródło: Polsat/"Ewa gotuje"