Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz paprykowe smaki? Ta zupa będzie idealna dla ciebie. Czerwona papryka, bakłażan, ziemniaki, a do tego porządna porcja ajwaru. To doskonały pomysł na szybki i pożywny obiad. Przepis pochodzi z 488. odcinka programu "Ewa gotuje".
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8666
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1273
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4671
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 747
Składniki
Bakłażany, papryki i czosnek umieścić w naczyniu żaroodpornym i zapiec w piekarniku.
Upieczone bakłażany przekroić wzdłuż na pół. Łyżką wyjąć miąższ i przełożyć do garnka. Paprykę obrać ze skórki, usunąć nasiona i pokroić na kawałki. Dodać do bakłażana. Czosnek wycisnąć z łupin wprost do rondla. Zalać ciepłym rosołem. Wrzucić pokrojone w kostkę ziemniaki. Przykryć i gotować do miękkości.
Dodać przecier pomidorowy i ajvar. Zmiksować na gładki krem. Doprawić słodką papryką wędzoną.
Na talerzu udekorować koperkiem. Podawać z grzanką. Źródło: Polsat/"Ewa gotuje"