Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna zupa z serii czyszczenie lodówki. Wyszła wyśmienita, pełna smaku…a te grzyby <3 mega!
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 19
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 56
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Lodowy tort to taka większa lodowa kanapka. ;) Jest całkiem łatwy w przygotow...
Odsłon: 130
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 166
Zielone szparagi na zimno to zdrowa, smaczna alternatywa na przystawkę do obi...
Odsłon: 19
Chrupiące placki z młodych ziemniaków z cebulą i przyprawami.
Odsłon: 56
Kasza jaglana ma mnóstwo wartości odżywczych, doskonale wpływa na nasze zdrow...
Odsłon: 25
Składniki
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki kroimy w kostkę, grzyby oczyszczamy i kroimy na plasterki. Kalafior dzielimy na różyczki. Warzywa i grzyby dusimy na maśle przez 10 min, następnie wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory i passatę. Wsypujemy łyżeczkę suszonego lubczyku, lekko oprószamy solą i pieprzem, zalewamy wrzątkiem (1,5 l). Po kwadransie dodajemy pokrojona paprykę, soczewicę wraz z zalewą, gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki, możemy ją dodać pod koniec gotowania.