Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna zupa z serii czyszczenie lodówki. Wyszła wyśmienita, pełna smaku…a te grzyby <3 mega!
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10227
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1990
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2242
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 10227
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1990
Składniki
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki kroimy w kostkę, grzyby oczyszczamy i kroimy na plasterki. Kalafior dzielimy na różyczki. Warzywa i grzyby dusimy na maśle przez 10 min, następnie wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory i passatę. Wsypujemy łyżeczkę suszonego lubczyku, lekko oprószamy solą i pieprzem, zalewamy wrzątkiem (1,5 l). Po kwadransie dodajemy pokrojona paprykę, soczewicę wraz z zalewą, gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki, możemy ją dodać pod koniec gotowania.