Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kolejna zupa z serii czyszczenie lodówki. Wyszła wyśmienita, pełna smaku…a te grzyby <3 mega!
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4154
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30895
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3627
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4154
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1126
Składniki
Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki kroimy w kostkę, grzyby oczyszczamy i kroimy na plasterki. Kalafior dzielimy na różyczki. Warzywa i grzyby dusimy na maśle przez 10 min, następnie wrzucamy przeciśnięty przez praskę czosnek, liść laurowy, ziele angielskie, chwilę podsmażamy, dodajemy pomidory i passatę. Wsypujemy łyżeczkę suszonego lubczyku, lekko oprószamy solą i pieprzem, zalewamy wrzątkiem (1,5 l). Po kwadransie dodajemy pokrojona paprykę, soczewicę wraz z zalewą, gotujemy do miękkości warzyw. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy z posiekaną natką pietruszki, możemy ją dodać pod koniec gotowania.