Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2239
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2111
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2239
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3309
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1354
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2111
Składniki
Posiekaj czosnek i cebulę, paprykę pokrój w kostkę, obraną marchew w plasterki, poszatkuj kapustę. Cukinie wzdłuż i w kostkę. Ugotuj Makaron.
Mięso połącz z jajkiem i przypraw do smaku. Uformuj małe klopsy i obtocz w mące. Usmaż.
W garnku rozgrzej olej, zeszklij cebulę, dodaj czosnek, paprykę, kapustę i marchewkę, smaż razem przez minute. Wlej 2 litry wody, przypraw wg uznania gotuj 10 minut. Włóż klopsy, gotuj 8 minut. Włóż cukinie gotuj 2 minuty. Podawaj z makaronem.