Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa weselna pełna jest tego, co najlepsze – bogatych w smaku warzyw gotowanych w aromatycznym bulionie. Kluczowym składnikiem są jednak pomidory – lekko przyrumienione pod grillem, dzięki czemu nadają charakterystycznego, lekko wędzonego smaku. Danie jest niesamowicie pożywne i aromatyczne, a dodatkowo szybkie w przygotowaniu, co jest szczególnie istotne w nawale weselnych przygotowań.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6014
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35709
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1210
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1758
            Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 6014
        
        
                Składniki
Pomidory pokrój na połówki lub ćwiartki i wstaw je do piekarnika z funkcją grilla na 5 minut, do ładnego przypieczenia skórki. Wyjmij i odstaw.
Cebulę, marchewkę oraz seler pokrój w drobną kostkę. Podsmaż je w dużym garnku na odrobinie oleju. Gotuj je przez 4-5 minut, do miękkości.
Pieczarki pokrój w plasterki i dodaj je do garnka, razem ze wszystkimi przyprawami. Smaż całość przez 5 minut, mieszając od czasu do czasu.
Dodaj pomidory, drobno poszatkowaną kapustę oraz bulion. Doprowadź całość do wrzenia, a następnie zmniejsz ogień do małego i gotuj zupę pod przykryciem przez 5-7 minut, do miękkości kapusty.
Zupę weselną dopraw do smaku pieprzem. Podawaj ją na ciepło, od razu po przygotowaniu, najlepiej udekorowaną natką pietruszki.
Zupę przechowuj w lodówce przez maksymalnie 3 dni. Alternatywnie możesz ją zamrozić na 3 miesiące.