Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5615
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29955
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 267
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19700
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1167
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5615
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29955
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 267
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19700
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 1167
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu w dużym garnku. Po kilku min dodajemy białą cebulę pokrojoną w piórka. Smażymy kilka minut.
Następnie dodajemy pomidory z puszki wraz z sokiem oraz blanszowane świeże pomidory pokrojone w kostkę.
Po kilku minutach zalewamy całość bulionem zrobionym z kostki rosołowej (ok 1 litr).
Fasolę odsączamy i dodajemy do zupy. Chwilę wszystko gotujemy. Przyprawiamy papryką, vegetą, pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy i pokrojona w kostkę czerwoną cebulkę. Gotujemy 10 min.
Makaron gotujemy w osobnym naczyniu na półmiękko, dodajemy do zupy.
Całość posypujemy obficie bazylią, można dodać magi. Nie zagęszczamy, gdyż zupa sama w sobie wyjdzie gęsta. Smacznego!