Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 157
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 59
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 17
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 101
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 34
Ciasto przygotujesz z kilku składników. Szybkie o smaku raffaello.
Odsłon: 157
Proste w przygotowaniu i smaczne krokiety z farszem mięsnym i pieczarkami. P...
Odsłon: 59
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 17
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 101
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 34
Składniki
Boczek kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce tłuszczu w dużym garnku. Po kilku min dodajemy białą cebulę pokrojoną w piórka. Smażymy kilka minut.
Następnie dodajemy pomidory z puszki wraz z sokiem oraz blanszowane świeże pomidory pokrojone w kostkę.
Po kilku minutach zalewamy całość bulionem zrobionym z kostki rosołowej (ok 1 litr).
Fasolę odsączamy i dodajemy do zupy. Chwilę wszystko gotujemy. Przyprawiamy papryką, vegetą, pieprzem. Dodajemy przecier pomidorowy i pokrojona w kostkę czerwoną cebulkę. Gotujemy 10 min.
Makaron gotujemy w osobnym naczyniu na półmiękko, dodajemy do zupy.
Całość posypujemy obficie bazylią, można dodać magi. Nie zagęszczamy, gdyż zupa sama w sobie wyjdzie gęsta. Smacznego!