Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa wielowarzywna.

Zupa wielowarzywna.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 17209

Dodano:

Odsłon: 215

Zupa powstała z końcówek warzyw jakie były w lodówce.Nic się nie zmarnowało,a zupa wyszła przepyszna:)

Składniki

  • kalafior około 500g
  • pęczek koperku
  • seler naciowy 3 łodygi
  • duża marchewka
  • 200g brukselki
  • papryka czerwona i żółta ( długie)
  • brokuł kilka różyczek
  • 1 burak podłużny
  • ziemniak,3 pieczarki,suszony lubczyk łyżka,kawałek pora
  • 1/2 tubki pasty ze słodkiej papryki
  • 3 garście makaronu kokardki
  • śmietana 12% 150ml
  • pieprz i sól do smaku
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa wielowarzywna.

Przygotowanie

  1. Warzywa pokroić w kostkę ,prócz ziemniaka,brukselki i brokuła i wrzucić do garnka.
    Zalać wodą by warzywa były przykryte.
    Gotować 30min
    Po tym czasie dodać makaron,dalej gotować około 5 min.
    Dodać pokrojonego ziemniaka ,różyczki brokuła i brukselkę.
    Dodać pastę paprykową i przyprawy.
    Kiedy warzywa są już miękkie wlać zahartowaną śmietanę,uzupełnić wodą lub bulionem jak zupa jest za gęsta.
    Zagotować.

  2. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (16)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń