Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 166
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3405
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 166
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 98
Przepis na pyszne i aromatyczne ciasteczka z wiórkami kokosowymi, które są sz...
Odsłon: 3405
Składniki
Do garnka włożyłem żeberka, zalałem zimną wodą, dodałem sól i zagotowałem. Zmniejszyłem płomień, zebrałem szumowiny. Marchew, pietruszkę i seler pokroiłem w drobną kostkę. Dodałem do wywaru mięsnego razem z pokrojonymi w kostkę ziemniakami, sparzonymi pomidorami pokrojonymi w paski (bez skórki i nasion) i zielem angielskim. Po 20 minutach gotowania dodałem poszatkowaną kapustę. Gotowałem do miękkości mięsa, po czym je wyciągnąłem z zupy, ostudziłem i pokroiłem na mniejsze kawałki. Pokrojone mięso dodałem z powrotem do zupy wraz z osączonym z zalewy groszkiem. Gotowałem jeszcze 5 min. Koperek posiekałem i wsypałem do zupy, doprawiając ją solą oraz świeżo mielonym czarnym pieprzem.