Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niekonwencjonalne połączenie zupy i deseru z pewnością przypadnie do gustu maluchom, jak również zachwyci podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy. Łatwa i szybka w przygotowaniu.
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15216
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 830
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 414
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15216
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1863
Składniki
Wiśnie przebierz, umyj i wydryluj.
Włóż do garnka, posyp cukrem. Dodaj korę cynamonu, goździki oraz skórkę cytrynową. Wlej 3 szklanki wody, zagotuj.Gdy woda zawrze, zmniejsz płomień i gotuj na małym ogniu ok. 10 min.
Następnie wyjmij cynamon, goździki i skórkę z cytryny. Mąkę ziemniaczaną rozrób w 1/2 szklanki zimnej wody. Wlej do zupy i mieszaj, aż zacznie wrzeć. Zmniejsz płomień i gotuj jeszcze około 5 minut.
Zdejmij z ognia i ostudź (w tym czasie kilkakrotnie ją zamieszaj, by na wierzchu nie powstał kożuch). Schłodź.
Twaróg starannie utrzyj ze śmietaną, migdałami, cukrem waniliowym oraz cukrem pudrem. Z masy dwiema łyżeczkami uformuj kluseczki.
Zupę przelej do talerzy. Do każdej porcji włóż po kilka twarogowych łezek, posyp cynamonem. Podawaj od razu, by kluseczki nie rozmiękły.