Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie wspomnienie dzieciństwa. Zupa owocowa z wiśni podawana z kluskami lub makaronem to doskonała propozycja na lekki, letni obiad. Jej przygotowane zajmie Wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 44
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1350
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 416
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6250
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1005
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 44
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1350
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 416
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6250
Składniki
Wiśnie myjemy, usuwamy ogonki, pestki i przekładamy do garnka. Owoce zasypujemy cukrem i mieszamy, żeby puściły sok. Dodajemy wodę. Całość gotujemy przez około 10-15 minut.
Gotową zupę wiśniową serwujemy (na ciepło lub na zimno) z ugotowanym makaronem lub domowymi kluseczkami. Smacznego!