Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie wspomnienie dzieciństwa. Zupa owocowa z wiśni podawana z kluskami lub makaronem to doskonała propozycja na lekki, letni obiad. Jej przygotowane zajmie Wam dosłownie chwilę. Zobaczcie, jakie to proste.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9038
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4759
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 628
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 94
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 9038
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 4759
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 30
Dziś do pracy.
Odsłon: 628
Składniki
Wiśnie myjemy, usuwamy ogonki, pestki i przekładamy do garnka. Owoce zasypujemy cukrem i mieszamy, żeby puściły sok. Dodajemy wodę. Całość gotujemy przez około 10-15 minut.
Gotową zupę wiśniową serwujemy (na ciepło lub na zimno) z ugotowanym makaronem lub domowymi kluseczkami. Smacznego!