Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Arbuzy lub inne melony są idealne szczególnie w upalne dni. Zawierają ponad 90% wody, więc aby były nie tylko smaczne, ale i bardziej pożywne i miały kremową konsystencję dodajemy trochę twarogu i oleju lnianego. Czarnuszka nadaje zupie lekko orientalnego smaku. Przygotowanie zajmuje kilka minut, ale niezwykły smak pozostanie na długo w naszej pamięci.
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 599
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 12118
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13501
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2752
Składniki
Melona obrac i pokroic na kawalki. Wlozyc do blendera i dodac maliny.
Dodac twaróg, olej lniany, prazona czarnuszke i wszystko zmiksowac. Na koniec dodac skórke i sok z cytryny i doprawic zupe sola i pieprzem.
Najlepiej serwowac od razu, mozliwie w wysokich kieliszkach.