Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa jarzynowa z dodatkiem białej fasolki, polecam ;)
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 891
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 214
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 12782
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 891
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 214
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 12782
Składniki
Drób ( u mnie grzbiet ) zagotować. Jarzyny pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Doprawić do smaku i gotować przez ok. 15 min.
Odsączoną fasolkę dołożyć do zupy i gotować kolejne 10 min. W tym czasie boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
Gotowy boczek przełożyć do zupy, a na wytopionym tłuszczu z dodatkiem mąki przygotować zasmażkę. Przelać do zupy i zagotować.
Przed podaniem można zrobić kleksa ze śmietany. Smacznego!