Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa jarzynowa z dodatkiem białej fasolki, polecam ;)
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 150
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 162
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 213
Banalnie prosty w przygotowaniu makaron z naleśników, który można zjeść jako...
Odsłon: 150
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 162
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 213
Składniki
Drób ( u mnie grzbiet ) zagotować. Jarzyny pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Doprawić do smaku i gotować przez ok. 15 min.
Odsączoną fasolkę dołożyć do zupy i gotować kolejne 10 min. W tym czasie boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
Gotowy boczek przełożyć do zupy, a na wytopionym tłuszczu z dodatkiem mąki przygotować zasmażkę. Przelać do zupy i zagotować.
Przed podaniem można zrobić kleksa ze śmietany. Smacznego!