Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa jarzynowa z dodatkiem białej fasolki, polecam ;)
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 353
Dzisiaj leszcz którego dostałam w prezencie. Jak się dostało to trzeba było p...
Odsłon: 48
Bogata w smaku sałatka idealna na święta lub lepszy lunch. Można ją przygotow...
Odsłon: 372
Przepyszny arabski "smalczyk" z fasoli.
Odsłon: 814
Składniki
Drób ( u mnie grzbiet ) zagotować. Jarzyny pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Doprawić do smaku i gotować przez ok. 15 min.
Odsączoną fasolkę dołożyć do zupy i gotować kolejne 10 min. W tym czasie boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
Gotowy boczek przełożyć do zupy, a na wytopionym tłuszczu z dodatkiem mąki przygotować zasmażkę. Przelać do zupy i zagotować.
Przed podaniem można zrobić kleksa ze śmietany. Smacznego!