Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna zupa jarzynowa z dodatkiem białej fasolki, polecam ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1171
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 981
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1753
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1171
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2886
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 981
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1753
Składniki
Drób ( u mnie grzbiet ) zagotować. Jarzyny pokroić w kostkę, dodać do wywaru. Doprawić do smaku i gotować przez ok. 15 min.
Odsączoną fasolkę dołożyć do zupy i gotować kolejne 10 min. W tym czasie boczek pokroić w kostkę i usmażyć na patelni.
Gotowy boczek przełożyć do zupy, a na wytopionym tłuszczu z dodatkiem mąki przygotować zasmażkę. Przelać do zupy i zagotować.
Przed podaniem można zrobić kleksa ze śmietany. Smacznego!