Zupy Przepis na:
Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 2217
Dodano: 23.02.2010
Odsłon: 10080
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kapustę pokroic na cząstki, zalac rosołem, dodac cebulę naszpikowaną goździkami, ziarna pieprzu, gałkę oraz rozkruszone grzyby. Wszystko gotowac do miękkości kapusty. Następnie w śmietanie rozprowadzic mąkę, dodac do zupy i zagotowac. Zupę doprawic do smaku, podawac z natką pietruszki i ziemniakami okraszonymi skwarkami.
Na skróty
Komentarze do przepisu (7)

mari 05 marca 2010Zgłoś do usunięcia
W cebulę należy wbic goździki :)4 Kto głosował? | Odpowiedz

gosha 05 marca 2010Zgłoś do usunięcia
Co to znaczy cebula " naszpikowana goździkami" ?0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 24 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
A mój mąż bardzo ją chwalił ! Pozdrawiam.4 Kto głosował? | Odpowiedz

mari 24 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Dzięki irma! To wszystko rzecz gustu. Mój mąż twierdzi, że ta zupa jest okropna :D Pozdrawiam!P.s. Proszę się nie zrażac, on w ogóle nie lubi zup.
4 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 24 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Zupa jest smaczna i bardzo syta. Wszystkim smakowała. Dzięki ipolecam każdemu.4 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Przepis warty wypróbowania. W ulubionych.4 Kto głosował? | Odpowiedz

Malwa55 23 lutego 2010Zgłoś do usunięcia
Lubie kapuste ,a przepis ciekawy ,no i ładnie podane.4 Kto głosował? | Odpowiedz