Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Zupa z bobem i pulpetami"
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 72
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 78
Składniki
Zagotuj 2 litry wody z kostkami bulionowymi. Mięso wymieszaj z jajkiem, bułką tartą, przypraw. Uformuj pulpeciki. Gotuj je 20 min w wywarze. Wyjmij.
Do wywaru wrzuć paski mrożonej włoszczyzny oraz bób. Gotuj około 10 minut. Włóż mieszankę „bukiet warzyw” i znów gotuj zupę 10 minut.
Topiony serek pokrój, zmiksuj z odrobiną gorącej zupy, wlej do garnka. Gotuj chwilę razem. Włóż pulpeciki, podgrzej, przypraw do smaku. Zupę podaj posypaną posiekaną natką.
Czas przygotowania: 45 min, ilość porcji: 5, cena za porcję: 3,80 zł.Źródło: Chwila dla Ciebie