Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 280
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2205
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2170
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 569
Polecam. Napisałam piernik, ale właściwie powinnam napisać ciasto korzenne...
Odsłon: 280
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2205
Uszka postne, grzybowe w naszym domu robi się na dwa sposoby- z suszonymi grz...
Odsłon: 2170
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 569
Składniki
gotujemy bób ja do gotującej wody wsypuję pół łyżki soli i pół łyżki cukru gotuje około 10 min potem przelewam zimną wodą
obieramy bób
warzywa kroimy w kostkę drobna ziemniaki kroimy w kostkę
w garnku rozpuszczamy masło wrzucamy warzywa i przesmażamy dodając curry sól i resztę przypraw które lubimy
dodajemy ziemniaki smażymy około 10min mieszając
wlewamy bulion warzywny i gotujemy do miękkości warzyw na koniec wlewamy śmietanę i natkę pietruszki i koperku
gotowa smacznego:)