Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 147
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 375
Fuczki to smażone placki z kiszonej kapusty , wywodzące się z kuchni Bieszcza...
Odsłon: 147
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 375
Składniki
gotujemy bób ja do gotującej wody wsypuję pół łyżki soli i pół łyżki cukru gotuje około 10 min potem przelewam zimną wodą
obieramy bób
warzywa kroimy w kostkę drobna ziemniaki kroimy w kostkę
w garnku rozpuszczamy masło wrzucamy warzywa i przesmażamy dodając curry sól i resztę przypraw które lubimy
dodajemy ziemniaki smażymy około 10min mieszając
wlewamy bulion warzywny i gotujemy do miękkości warzyw na koniec wlewamy śmietanę i natkę pietruszki i koperku
gotowa smacznego:)