Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Większość ma problem z botwinką i boćwiną. Nic strasznego. Do niedawna my również, gdyż boćwina w naszym kraju jest mało popularna. Botwinka, to liście buraka ćwikłowego, korzeniowego, wyrywane wczesną wiosną i z niej przyrządza się wspaniałą, obowiązkową na naszym stole, zupę <3 Boćwina jest liściasta lub łodygowa. Podobnie jak z selerem korzeniowym i naciowym. Jak zwykle wszystkie nowe produkty poznajemy jedząc na świeżo. W smaku bardzo zbliżona do botwinki, może mniej intensywna. Dzisiaj zrobiliśmy coś na wzór barszczu ukraińskiego. Wyszło bardzo smacznie i pożywnie. Więc dzielimy się z Wami przepisem.
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19994
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244577
Przepis dnia
Co powiecie na chrupiące gofry z owocami? Poniżej dzielimy się z Wami przepis...
Odsłon: 19994
Przepis na obiad, w którym mieszamy ze sobą marchewkę, filety z dorsza oraz b...
Odsłon: 525
Lato w słoiku to dobry pomysł na zatrzymanie darów lata w zestawach sałatkowy...
Odsłon: 601
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7029
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1244577
Składniki
Fasolę moczymy w zimnej wodzie przez całą noc, gotujemy w tej samej wodzie, w której się moczyła. Ziemniaki kroimy w kostkę. Marchew w słupki lub jak kto woli. Pomidory sparzamy, obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Boćwinę kroimy w większe paski. Ziemniaki i marchew zalewamy zimnym bulionem drobiowym, u nas rosół z kaczki (wyszły nam hektolitry ;) ), dodajemy fasolę i gotujemy do miękkości warzyw korzeniowych. Boćwinę wrzucamy, sparzamy, dodajemy pomidory i koncentrat. Wszystko dokładnie mieszamy. Do smaku doprawiamy solą, pieprzem i ksylitolem.