Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną to jedna z moich ulubionych zup - zapraszam Was na pyszną zupkę z botwinki, u mnie była z jajkiem, a buraczki, ziemniaczki i listki zmiksowane, bo tylko taką wersję zje mój syn :-) troszkę ją zabieliłam śmietaną, dodałam octu jabłkowego i zupka palce lizać :-)
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 782
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 22
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 63
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 782
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 22
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 63
Składniki
Bulion zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki, przesmażyć na maśle klarowanym i przełożyć do zupy. Buraki obrać, pokroić na większe kawałki, podsmażyć na maśle klarowanym i przełożyć do zupy. Gotować przez kilka minut aż oddadzą kolor i wyjąć. Następnie na tej samej patelni przesmażyć obrane i pokrojone buraczki z botwinki wraz z pokrojonymi listkami. Przełożyć do zupy i całość gotować do miękkości, następnie zmiksować. Na koniec doprawić octem, solą, pieprzem i śmietaną, chwilkę gotować. Podawać z jajkiem i posypać siekanym koperkiem. SMACZNEGO!!!