Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną to jedna z moich ulubionych zup - zapraszam Was na pyszną zupkę z botwinki, u mnie była z jajkiem, a buraczki, ziemniaczki i listki zmiksowane, bo tylko taką wersję zje mój syn :-) troszkę ją zabieliłam śmietaną, dodałam octu jabłkowego i zupka palce lizać :-)
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119472
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9011
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3233
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119472
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 9011
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3233
Składniki
Bulion zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki, przesmażyć na maśle klarowanym i przełożyć do zupy. Buraki obrać, pokroić na większe kawałki, podsmażyć na maśle klarowanym i przełożyć do zupy. Gotować przez kilka minut aż oddadzą kolor i wyjąć. Następnie na tej samej patelni przesmażyć obrane i pokrojone buraczki z botwinki wraz z pokrojonymi listkami. Przełożyć do zupy i całość gotować do miękkości, następnie zmiksować. Na koniec doprawić octem, solą, pieprzem i śmietaną, chwilkę gotować. Podawać z jajkiem i posypać siekanym koperkiem. SMACZNEGO!!!