Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną to jedna z moich ulubionych zup - zapraszam Was na pyszną zupkę z botwinki, u mnie była z jajkiem, a buraczki, ziemniaczki i listki zmiksowane, bo tylko taką wersję zje mój syn :-) troszkę ją zabieliłam śmietaną, dodałam octu jabłkowego i zupka palce lizać :-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8444
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1226
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10148
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4623
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 672
Składniki
Bulion zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki, przesmażyć na maśle klarowanym i przełożyć do zupy. Buraki obrać, pokroić na większe kawałki, podsmażyć na maśle klarowanym i przełożyć do zupy. Gotować przez kilka minut aż oddadzą kolor i wyjąć. Następnie na tej samej patelni przesmażyć obrane i pokrojone buraczki z botwinki wraz z pokrojonymi listkami. Przełożyć do zupy i całość gotować do miękkości, następnie zmiksować. Na koniec doprawić octem, solą, pieprzem i śmietaną, chwilkę gotować. Podawać z jajkiem i posypać siekanym koperkiem. SMACZNEGO!!!