Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosną to jedna z moich ulubionych zup - zapraszam Was na pyszną zupkę z botwinki, u mnie była z jajkiem, a buraczki, ziemniaczki i listki zmiksowane, bo tylko taką wersję zje mój syn :-) troszkę ją zabieliłam śmietaną, dodałam octu jabłkowego i zupka palce lizać :-)
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 85
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 406
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 167
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 85
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 406
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 167
Szybka i smaczna surówka z kapusty pekińskiej z dodatkiem czosnku i koperku
Odsłon: 156
Składniki
Bulion zagotować. Ziemniaki obrać i pokroić na kawałki, przesmażyć na maśle klarowanym i przełożyć do zupy. Buraki obrać, pokroić na większe kawałki, podsmażyć na maśle klarowanym i przełożyć do zupy. Gotować przez kilka minut aż oddadzą kolor i wyjąć. Następnie na tej samej patelni przesmażyć obrane i pokrojone buraczki z botwinki wraz z pokrojonymi listkami. Przełożyć do zupy i całość gotować do miękkości, następnie zmiksować. Na koniec doprawić octem, solą, pieprzem i śmietaną, chwilkę gotować. Podawać z jajkiem i posypać siekanym koperkiem. SMACZNEGO!!!