Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wiosenna zupka - botwinka, przepyszna, dodałam domowego zakwasu buraczanego, kolor wyszedł bardziej różowy niż na zdjęciu, zupka rewelacja i w dodatku prościutka do zrobienia, więc nie ma co się rozpisywać...
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Nie ma co ukrywać. To nie jest dietetyczne danie. :D Jest mega kaloryczne ale...
Odsłon: 24
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 109
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 105
Składniki
Liście umyć, buraczki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Ogonki odciąć od listków. Listki pokroić w kostkę. Marchewki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Ziemniaczki pokroić w kosteczkę. Bulion zagotować i wrzucić do niego ogonki botwinki. Gotować kilka minut aż oddadzą kolor i wyjąć. Na patelni na maśle podsmażyć pokrojone ziemniaki i przełożyć do zupy, na tej samej patelni usmażyć startą marchew i buraczki. Dodać do zupy razem z pokrojonymi listkami i gotować kilka minut do miękkości. Następnie wlać śmietanę i zagotować. Na koniec doprawić zakwasem buraczanym lub octem, solą, pieprzem i dodać posiekany koperek. SMACZNEGO!!!