Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja ulubiona wiosenna zupka - botwinka, przepyszna, dodałam domowego zakwasu buraczanego, kolor wyszedł bardziej różowy niż na zdjęciu, zupka rewelacja i w dodatku prościutka do zrobienia, więc nie ma co się rozpisywać...
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2474
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1481
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2474
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3407
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1481
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2193
Składniki
Liście umyć, buraczki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Ogonki odciąć od listków. Listki pokroić w kostkę. Marchewki obrać i zetrzeć na grubej tarce. Ziemniaczki pokroić w kosteczkę. Bulion zagotować i wrzucić do niego ogonki botwinki. Gotować kilka minut aż oddadzą kolor i wyjąć. Na patelni na maśle podsmażyć pokrojone ziemniaki i przełożyć do zupy, na tej samej patelni usmażyć startą marchew i buraczki. Dodać do zupy razem z pokrojonymi listkami i gotować kilka minut do miękkości. Następnie wlać śmietanę i zagotować. Na koniec doprawić zakwasem buraczanym lub octem, solą, pieprzem i dodać posiekany koperek. SMACZNEGO!!!