Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wiosenna zupa, którą możemy także ugotować latem, bardzo smaczna zupa z botwinki i młodych buraczków, ugotowana na filecie z kurczaka, podana z jajkiem ugotowanym na twardo.
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38974
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 38974
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 403
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 170
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 375
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 9255
Składniki
Do gotującej się, osolonej wody wkładamy kawałki fileta. Gotujemy 20 minut, podczas gotowania zdejmujemy szumowiny, dodajemy suszoną włoszczyznę, ziele angielskie, liście laurowe i łyżkę pasty rosołowej. Botwinkę i obrane ziemniaki myjemy i kroimy w kostkę razem z obranymi buraczkami. Gdy filet będzie miękkie wyjmujemy go z garnka i dodajemy ziemniaki i pokrojoną botwinkę z buraczkami. Filet kroimy w kawałki i dodajemy do gotującej się zupy. W między czasie gotujemy jajka na twardo, studzimy i obieramy ze skorupek.
Gdy warzywa w zupie są miękkie, doprawiamy zupę do smaku solą, pieprzem ziołowym i kwasem z kiszonych buraczków. Na koniec lekko zabielamy śmietaną, kończymy gotowanie. Zupę podajemy z rozkrojonym na połówki jajkiem. Smacznego!!!