Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tradycyjna, prosta i szybka zupa z botwinki. Po za tym bardzo smaczna i zdrowa. Polecam
garnek, nóż, miska, deska do krojenia, łyżka,
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3401
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6767
Łatwe w przygotowaniu torciki z musem czekoladowym z białej czekolady. Fajny...
Odsłon: 53
Omlet hiszpański, czyli tortilla de patatas, to tradycyjne danie kuchni hiszp...
Odsłon: 3401
Sernik baskijski to zdecydowanie petarda, a sernik baskijski pistacjowy to po...
Odsłon: 6767
Składniki
Botwinkę dokładnie umyć , buraczki obrać i pokroić w kostkę a łodyżki z liśćmi drobno pokroić . Bulion zagotować dodać botwinkę, obraną pokrojoną w kostkę marchewkę oraz obrany pokrojony w kostkę ziemniak . Całość gotować na małym ogniu około 20 - 30 minut. tak by warzywa się nie rozgotowały. Doprawić pieprzem i solą do smaku. Zupę zdjąć z ognia , wlać sok z cytryny dodać cukier do smaku i wymieszać. Zupę rozlać na talerze , dodać ugotowane na twardo jajko przekrojone na połówki. Oprószyć posiekaną natką pietruszki. Zupę można zabielić śmietaną 30 %. Można ją podać z jajkiem , czy z makaronem czy z ziemniakami w zależności co kto lubi. Smacznego
Zupa zabielona śmietaną.