Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z brokułem i cukinią

Zupa z brokułem i cukinią

Autor:

Przepisów i artykułów: 2166 Ocena: 48103

Dodano:

Odsłon: 887

Co by tutaj podać, gdy upały doskwierają? Lodu :P Hahaha ;) Na bank ;) Lekka zupa warzywna z wymarzonym ostatnio brokułem ;)

Składniki

  • 200 g makaronu muszelki
  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 łyżka masła ghee
  • 250 g cukinii
  • 2 marchewki
  • 1 mały seler korzeniowy
  • 4 liście laurowe
  • 4 ziarna ziela angielskiego
  • 1,2 litra wody
  • 2 pomidory malinowe
  • 200 g różyczek brokułu
  • 2 łyżki śmietany 18%
  • 1 łyżka mąki
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanym maśle. Studzimy, dodajemy pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, zalewamy zimną wodą, gotujemy od zawrzenia 5 min. Pomidory sparzamy, kroimy na kawałki, dodajemy do zupy razem z różyczkami brokułu i pokrojoną cukinią. Gotujemy 10 minut.

    Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną zimnej wody. Mieszamy, dodajemy do zupy. Dokładnie łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem.

    Podajemy z ugotowanym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń