Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co by tutaj podać, gdy upały doskwierają? Lodu :P Hahaha ;) Na bank ;) Lekka zupa warzywna z wymarzonym ostatnio brokułem ;)
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 143
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 143
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 36
Składniki
Cebulę i czosnek siekamy, podsmażamy na rozgrzanym maśle. Studzimy, dodajemy pokrojone warzywa, liście laurowe, ziele angielskie, zalewamy zimną wodą, gotujemy od zawrzenia 5 min. Pomidory sparzamy, kroimy na kawałki, dodajemy do zupy razem z różyczkami brokułu i pokrojoną cukinią. Gotujemy 10 minut. Śmietanę mieszamy z mąką i odrobiną zimnej wody. Mieszamy, dodajemy do zupy. Dokładnie łączymy, doprawiając do smaku solą i pieprzem. Podajemy z ugotowanym makaronem.