Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z brukselką i makaronem

Zupa z brukselką i makaronem

Autor:

Przepisów i artykułów: 2167 Ocena: 48118

Dodano:

Odsłon: 514

Jak tylko zobaczyliśmy fotę i składniki…od razu zapragnęliśmy brukselkowej <3 <3 Kardamonovy zdecydowanie trafia w nasze kubki smakowe

Składniki

  • 500 g brukselki
  • 2 l wrzątku
  • 2 łodygi selera naciowego
  • 2 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • koperek
  • 2 łyżki słodkiej śmietany
  • drobny makaron
  • 2 łyżki oleju rzepakowego
  • sól, pieprz
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie


  1. Brukselkę czyścimy, usuwamy brzydkie liście. Większe kroimy na pół, mniejsze zostawiamy w całości.
    Seler, marchew, pietruszkę i cebulę kroimy w kostkę. Kilka minut smażymy na rozgrzanym oleju na wolnym ogniu. Zalewamy wrzątkiem, wrzucamy brukselkę, gotujemy do miękkości jarzyn. Całość doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany koperek. Zabielamy śmietaną, zahartowaną wywarem.
    Podajemy z drobnym makaronem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Futka 23 października 2017 Brukselkowa! <3 Mmmmm....
Uwielbiam, ale moja Siostra dałaby się za nią pokroić :)
Bardzo podoba mi się ten dodatek gwiazdeczek i selera naciowego :)
Pysznie - brukselkowe chapeau bas :*
Odpowiedzi: 1 ▼

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Bellapi 21 października 2017 Kocham brukselkę i wszystko co kapustne a powyższe połączenie przepyszne :) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń