Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewajaca i bardzo pozywna zupa na zime, ktora z powodzeniem zastapi caly obiad.
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20521
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 136
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 305
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 391
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 20521
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 136
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 305
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 391
Składniki
Brukselke obieramy z zewnetrznych listkow, przekrawamy poprzecznie na pol, zalewamy woda i gotujemy ok 5 minut, nastepnie odlewamy wode, aby kapustka nie byla gorzka. na nowo zalewamy woda. Dodajemy olej. Ja dodatkowo uzylam tluszczu, ktory zawsze odkrawam od nozek z kurczaka.
Marchewke obieramy, kroimy na talarki, ziemniaczki w kostke, biala czesc pora w plasterki, dodajemy ziola, przyprawy i gotujemy razem z brukselka okolo pol godzinki. Nastepnie zabielamy smietanka i gotowe. W trakcie gotowania mozna dodoac dobra kielbaske, ale nie musi byc.