Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna, rozgrzewajaca i bardzo pozywna zupa na zime, ktora z powodzeniem zastapi caly obiad.
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7859
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1056
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13618
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7859
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1056
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13618
Składniki
Brukselke obieramy z zewnetrznych listkow, przekrawamy poprzecznie na pol, zalewamy woda i gotujemy ok 5 minut, nastepnie odlewamy wode, aby kapustka nie byla gorzka. na nowo zalewamy woda. Dodajemy olej. Ja dodatkowo uzylam tluszczu, ktory zawsze odkrawam od nozek z kurczaka.
Marchewke obieramy, kroimy na talarki, ziemniaczki w kostke, biala czesc pora w plasterki, dodajemy ziola, przyprawy i gotujemy razem z brukselka okolo pol godzinki. Nastepnie zabielamy smietanka i gotowe. W trakcie gotowania mozna dodoac dobra kielbaske, ale nie musi byc.