Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupę z brukselki można ją ugotować nawet bez śmietany kto jak woli.
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Ciasto francuskie to prawdziwa klasyka, która zawsze zachwyca twoją lekkością...
Odsłon: 4150
Preparowana gryka lub ryż świetnie nadają się do chrupiącej panierki. Ryba w...
Odsłon: 57
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie i liście laurowe po chwili wykroić liście pora i selera, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać oczyszczoną brukselkę i gotować do czasu aż będzie miękka.
Następnie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, zagotować.
Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Pyszna zupka dla tych co uwielbiają brukselkę.