Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiam zupę z brukselki można ją ugotować nawet bez śmietany kto jak woli.
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Tajski przysmak w wersji małych deserków. Kleisty ryż w kremowym sosie z mlec...
Odsłon: 97
Smaczna kiszona kapusta, z grochem i aromatycznymi grzybami. Polecam jako dod...
Odsłon: 76
Wydaje mi się, że kuchnię resztkową mam opanowaną bardzo dobrze, a w szczegól...
Odsłon: 115
Składniki
Do garnka wlać 2 litry wody dodać umyte mięso oraz marchew pokrojoną dowolnie, gotować do miękkości mięsa.
Następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę oraz ziela angielskie i liście laurowe po chwili wykroić liście pora i selera, gotować do miękkości ziemniaków.
Gdy ziemniaki są już miękkie dodać oczyszczoną brukselkę i gotować do czasu aż będzie miękka.
Następnie śmietanę rozprowadzić z wywarem od zupy zalać zupę doprawić do smaku ulubioną przyprawą w formie jarzynki, zagotować.
Na koniec dodać drobno pokrojoną natkę pietruszki.
Pyszna zupka dla tych co uwielbiają brukselkę.