Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
letnia wersja barszczu ukraińskiego
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113033
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 404
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 740
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 559
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113033
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 404
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 740
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 559
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Buraki, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Dodać kapustę, marchewkę i seler. Wymieszać, zalać bulionem (może być woda). Wrzucić bób i buraczki. Posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około 15 minut, aż warzywa będą miękkie.
Ugotowaną zupę doprawić majerankiem, sokiem z cytryny lub octem i odrobiną cukru. Do śmietany wlać kilka łyżek gorącej zupy, wymieszać, przelać do garnka.
Zupę podawać posypaną koperkiem.