Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
letnia wersja barszczu ukraińskiego
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 726
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 20
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 59
Sałatka dla wielu osób przypomina tradycyjną jarzynową, ale jest wzbogacona o...
Odsłon: 726
Puszyste drożdżowe racuszki z gruszkami. Chilli nadaje lekko pikantnego finis...
Odsłon: 20
Idealny do zupy Pho.
Odsłon: 59
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę, kapustę poszatkować. Buraki, marchewkę i seler zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
W garnku rozgrzać olej, zeszklić na nim cebulę. Dodać kapustę, marchewkę i seler. Wymieszać, zalać bulionem (może być woda). Wrzucić bób i buraczki. Posolić, popieprzyć, dodać liście laurowe i ziele angielskie. Gotować około 15 minut, aż warzywa będą miękkie.
Ugotowaną zupę doprawić majerankiem, sokiem z cytryny lub octem i odrobiną cukru. Do śmietany wlać kilka łyżek gorącej zupy, wymieszać, przelać do garnka.
Zupę podawać posypaną koperkiem.