Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziennikarz Tomasz Sekielski schudł aż 90 kilogramów! Poddał się operacji bariatrycznej, po której konieczny jest odpowiedni jadłospis. Trzeba go stosować ze względów medycznych, ale też dietetycznych, żeby utrzymać spektakularny efekt. Tomasz Sekielski podzielił się ulubioną zupą z buraków, którą regularnie zajada. Przepis powinien zapamiętać każdy, bo to prawdziwa dawka witamin oraz składników odżywczych, które wspierają organizm i pomagają utrzymać zdrową sylwetkę. Fot. Adrian Ciezki/REPORTER Fot. Wojciech Strozyk/REPORTER
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2943
Przepis na wyraziste mielone z łopatki wieprzowej z dodatkiem pikantnego sala...
Odsłon: 2943
Składniki
Na początku obierz buraki, marchew i pietruszkę. Każde warzywo pokrój w kostkę i przełóż do garnka, w którym będziesz gotować zupę. Zalej wodą tak, by przykryć składniki i gotuj na średnim ogniu.
Obierz jabłka i cebulę. Pokrój je oraz umytą paprykę w kostkę. Na patelni rozgrzej oliwę. Przełóż przygotowane składniki i podsmaż do zeszklenia. Potem dodaj do garnka z innymi warzywami. Zagotuj całość i trzymaj na ogniu aż do momentu, gdy warzywa będą miękkie.
Następnie dorzuć jeszcze pomidory z puszki i od razu przemieszaj dobrze zupę. Wyłącz palnik, odstaw i zblenduj na jednolity, gładki krem.
Udekoruj pestkami dyni (ewentualnie świeżymi ziołami, np. natką pietruszki). Zupa z buraków według Tomasz Sekielskiego już gotowa!