Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa z fasolą, chorizo i domowymi zacierkami. Konkretna, rozgrzewająca, pożywna - idealna na jesienne dni.
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3977
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423102
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336682
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 3977
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423102
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 2580
Składniki
Kiełbasę kroimy na cieniutkie plasterki, smażymy na patelni bez dodatku oleju (chorizo jest bardzo tłuste). Cebulę kroimy w kostkę, dodajemy do kiełbasy po ok. 5 minutach. Całość posypujemy łyżeczką słodkiej papryki w proszku. Przykrywamy pokrywką i dusimy. Papryki i pomidory obieramy ze skórki, kroimy w kostkę. Marchew kroimy w cieniutkie plasterki. Paprykę, pomidory i marchew dodajemy do kiełbasy i cebuli. Dusimy do miękkości. Całość zalewamy bulionem, doprawiamy resztą przypraw. Z każdej puszki fasoli odkładamy po 2 łyżki i zgniatamy je widelcem. Dodajmy od zupy fasole w całości i zgniecione. Gotujemy razem jeszcze 10 minut. Zacierki: Mąkę, jajo i sól mieszamy, dokładnie zarabiamy. Ciasto ścieramy na tarce o grubych oczkach wprost do wrzątku. Gotujemy do miękkości (ok 8-10 minut), co jakiś czas mieszając. Przecedzamy i przelewamy zimną wodą. Dodajemy do zupy. Podajemy od razu.