Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, aromatyczna, lekko pikantna i rozgrzewająca zupa. Świetnie nadaje się na zimową pluchę. Serdecznie polecam.
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10102
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2728
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1850
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10102
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2728
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1850
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 713
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3947
Składniki
Ciecierzycę i soczewicę namoczyć w oddzielnych naczyniach. Po kilku godzinach ciecierzycę ugotować. Odlać wodę, dodać soczewicę, pokrojone warzywa. Dodać zeszkloną na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Dolać 1,5 - 2 litry wody. Dodać boczek. Zagotować. Zdejmować kilka razy pianę która się wytworzy. Potem dodać przyprawy. Gotować jakieś 20-25 minut.