Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, aromatyczna, lekko pikantna i rozgrzewająca zupa. Świetnie nadaje się na zimową pluchę. Serdecznie polecam.
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 17
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2282
Przepis na błyskawiczny obiad lub kolację. Przygotowywanie tego dania jest ni...
Odsłon: 17
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 2282
Składniki
Ciecierzycę i soczewicę namoczyć w oddzielnych naczyniach. Po kilku godzinach ciecierzycę ugotować. Odlać wodę, dodać soczewicę, pokrojone warzywa. Dodać zeszkloną na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Dolać 1,5 - 2 litry wody. Dodać boczek. Zagotować. Zdejmować kilka razy pianę która się wytworzy. Potem dodać przyprawy. Gotować jakieś 20-25 minut.