Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, aromatyczna, lekko pikantna i rozgrzewająca zupa. Świetnie nadaje się na zimową pluchę. Serdecznie polecam.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 428
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3871
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 428
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1982
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3959
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3871
Składniki
Ciecierzycę i soczewicę namoczyć w oddzielnych naczyniach. Po kilku godzinach ciecierzycę ugotować. Odlać wodę, dodać soczewicę, pokrojone warzywa. Dodać zeszkloną na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Dolać 1,5 - 2 litry wody. Dodać boczek. Zagotować. Zdejmować kilka razy pianę która się wytworzy. Potem dodać przyprawy. Gotować jakieś 20-25 minut.