Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sycąca, aromatyczna, lekko pikantna i rozgrzewająca zupa. Świetnie nadaje się na zimową pluchę. Serdecznie polecam.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8168
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2793
Polecam.
Odsłon: 1404
Polecam.
Odsłon: 417
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8168
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2793
Polecam.
Odsłon: 1404
Polecam.
Odsłon: 417
Składniki
Ciecierzycę i soczewicę namoczyć w oddzielnych naczyniach. Po kilku godzinach ciecierzycę ugotować. Odlać wodę, dodać soczewicę, pokrojone warzywa. Dodać zeszkloną na oleju pokrojoną cebulę i czosnek. Dolać 1,5 - 2 litry wody. Dodać boczek. Zagotować. Zdejmować kilka razy pianę która się wytworzy. Potem dodać przyprawy. Gotować jakieś 20-25 minut.