Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 713
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 113
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 8843
Naleśniki z twarogiem i bananami to klasyka, która łączy w sobie delikatność...
Odsłon: 713
Wspaniałe połączenia orzeźwiających truskawek i słodkiej, rozpływającej się w...
Odsłon: 113
Ciasto Haneczka jest wykwintne jak napoleonka. Wygląda na pracochłonne, ale j...
Odsłon: 8843
Składniki
Namaczam cieciorke na noc w garnku z woda. Na drugi dzien odsaczam i gotuje w wodzie przez pol godziny i zlewam wode. W garnku podsmazam na ileju cebule z czosnkiem, potem dodaje przecier pomidorowy (2 lyzki) i pol puszki pomidorow oraz imbio posiekany na male kawalki. Razem to dusze az z pomidorow wyparuje woda. Dodaje cieciorke, wode i chilli i wszystko razem gotuje ok godziny. Ja zblendowalam tak na pol miazge - pol warzywa ale to wedle uznania. Na koncu posypuje pietruszka, podaje z pieczywkiem. Dodaje sol, pieprz i maggi. Smacznego