Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 327
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15090
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3049
Pyszna, rozgrzewająca zupa na mleku kokosowym z pastą tom yum. Zupa jest bard...
Odsłon: 327
Ciasto gruszkowe, zwane też u nas babką gruszkową, to przepis, który powinni...
Odsłon: 15090
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3049
Składniki
Namaczam cieciorke na noc w garnku z woda. Na drugi dzien odsaczam i gotuje w wodzie przez pol godziny i zlewam wode. W garnku podsmazam na ileju cebule z czosnkiem, potem dodaje przecier pomidorowy (2 lyzki) i pol puszki pomidorow oraz imbio posiekany na male kawalki. Razem to dusze az z pomidorow wyparuje woda. Dodaje cieciorke, wode i chilli i wszystko razem gotuje ok godziny. Ja zblendowalam tak na pol miazge - pol warzywa ale to wedle uznania. Na koncu posypuje pietruszka, podaje z pieczywkiem. Dodaje sol, pieprz i maggi. Smacznego