Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 741
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424852
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10666
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336942
Składniki
Namaczam cieciorke na noc w garnku z woda. Na drugi dzien odsaczam i gotuje w wodzie przez pol godziny i zlewam wode. W garnku podsmazam na ileju cebule z czosnkiem, potem dodaje przecier pomidorowy (2 lyzki) i pol puszki pomidorow oraz imbio posiekany na male kawalki. Razem to dusze az z pomidorow wyparuje woda. Dodaje cieciorke, wode i chilli i wszystko razem gotuje ok godziny. Ja zblendowalam tak na pol miazge - pol warzywa ale to wedle uznania. Na koncu posypuje pietruszka, podaje z pieczywkiem. Dodaje sol, pieprz i maggi. Smacznego