Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Bób jest u nas bardzo lubiany, więc kiedy nadchodzi pora korzystamy z niego,...
Odsłon: 42
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 57
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 47
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 75
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Składniki
Namaczam cieciorke na noc w garnku z woda. Na drugi dzien odsaczam i gotuje w wodzie przez pol godziny i zlewam wode. W garnku podsmazam na ileju cebule z czosnkiem, potem dodaje przecier pomidorowy (2 lyzki) i pol puszki pomidorow oraz imbio posiekany na male kawalki. Razem to dusze az z pomidorow wyparuje woda. Dodaje cieciorke, wode i chilli i wszystko razem gotuje ok godziny. Ja zblendowalam tak na pol miazge - pol warzywa ale to wedle uznania. Na koncu posypuje pietruszka, podaje z pieczywkiem. Dodaje sol, pieprz i maggi. Smacznego