Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna lekka zupa na jesienne wieczory
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414538
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3800
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414538
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2329
Składniki
Grzanki chleb smarujemy masłem z dwóch stron i posypujemy przyprawą do ziemniaków też z obydwóch wrzucamy do opiekacza lub piekarnika i około 15 min muszą być ładnie zarumienione
Zupa : nalewamy wody do 5l garnka tak większe pół potem wszystkie warzywa kroimy w kostkę i dajemy do garnka 2 kostki rosołowe najlepiej z zielem angielskim i liściem laurowym i gotujemy do miękkości warzyw dodajemy śmietanę , sprawdzamy smak możemy dosolić ale nie za dużo bo ma być lekko słodka zupka bo później dodamy sera feta, troszkę pieprzu i wszysko razem blendujemy i gotowe:) najlepiej smakuje z pierożkami z mięsem pokrojoną fetą w kostkę i grzankami .