Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna lekka zupa na jesienne wieczory
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1009
Masz ochotę pochrupać coś słodkiego? Przygotuj domowe ciastka z masłem orzech...
Odsłon: 1067
Bataty to wciąż nie dość doceniana w Polsce słodka odmiana ziemniaków. Na uwa...
Odsłon: 1009
Składniki
Grzanki chleb smarujemy masłem z dwóch stron i posypujemy przyprawą do ziemniaków też z obydwóch wrzucamy do opiekacza lub piekarnika i około 15 min muszą być ładnie zarumienione
Zupa : nalewamy wody do 5l garnka tak większe pół potem wszystkie warzywa kroimy w kostkę i dajemy do garnka 2 kostki rosołowe najlepiej z zielem angielskim i liściem laurowym i gotujemy do miękkości warzyw dodajemy śmietanę , sprawdzamy smak możemy dosolić ale nie za dużo bo ma być lekko słodka zupka bo później dodamy sera feta, troszkę pieprzu i wszysko razem blendujemy i gotowe:) najlepiej smakuje z pierożkami z mięsem pokrojoną fetą w kostkę i grzankami .