Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszna lekka zupa na jesienne wieczory
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Owsianka z kurkumą – złoto nie tylko dla jelit, ale również serca i mózgu. Kt...
Odsłon: 40
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 558
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 2010
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4003
Składniki
Grzanki chleb smarujemy masłem z dwóch stron i posypujemy przyprawą do ziemniaków też z obydwóch wrzucamy do opiekacza lub piekarnika i około 15 min muszą być ładnie zarumienione
Zupa : nalewamy wody do 5l garnka tak większe pół potem wszystkie warzywa kroimy w kostkę i dajemy do garnka 2 kostki rosołowe najlepiej z zielem angielskim i liściem laurowym i gotujemy do miękkości warzyw dodajemy śmietanę , sprawdzamy smak możemy dosolić ale nie za dużo bo ma być lekko słodka zupka bo później dodamy sera feta, troszkę pieprzu i wszysko razem blendujemy i gotowe:) najlepiej smakuje z pierożkami z mięsem pokrojoną fetą w kostkę i grzankami .