Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 852
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1744
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6251
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 852
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1744
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 6251
Składniki
Na oleju i maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać pokrojoną w grubą kostkę młodą cukinię. Mieszać i dusić kilka minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Podobnej wielkości co cukinia. Dodać ok 1,5 litra bulionu warzywnego lub gorącej wody. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać gałkę, pieprz chili, pieprz czarny i sól do smaku. Soli nieco mniej, bo zupę podamy z serem feta, który jest słony. Przy pomocy blendera rozetrzeć zupę na krem. Zupę podawać z pokruszonym serem feta i posiekanym szczypiorem. Smacznego.