Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 256
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1020
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4076
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 256
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 1020
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4076
Składniki
Na oleju i maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać pokrojoną w grubą kostkę młodą cukinię. Mieszać i dusić kilka minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Podobnej wielkości co cukinia. Dodać ok 1,5 litra bulionu warzywnego lub gorącej wody. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać gałkę, pieprz chili, pieprz czarny i sól do smaku. Soli nieco mniej, bo zupę podamy z serem feta, który jest słony. Przy pomocy blendera rozetrzeć zupę na krem. Zupę podawać z pokruszonym serem feta i posiekanym szczypiorem. Smacznego.