Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 399
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2920
Chciałam się podzielić z Wami fajnym i prostym sposobem obierania jajek. Taki...
Odsłon: 399
Bardzo proste i szybkie w przygotowaniu ciasto. Wystarczy połączyć ze sobą ws...
Odsłon: 2920
Składniki
Na oleju i maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać pokrojoną w grubą kostkę młodą cukinię. Mieszać i dusić kilka minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Podobnej wielkości co cukinia. Dodać ok 1,5 litra bulionu warzywnego lub gorącej wody. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać gałkę, pieprz chili, pieprz czarny i sól do smaku. Soli nieco mniej, bo zupę podamy z serem feta, który jest słony. Przy pomocy blendera rozetrzeć zupę na krem. Zupę podawać z pokruszonym serem feta i posiekanym szczypiorem. Smacznego.