Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10070
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 862
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 210
To doskonała sałatka na wszelkie okazje - śniadanie, kolację, dodatek do obia...
Odsłon: 10070
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 862
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 210
Składniki
Na oleju i maśle zeszklić drobno pokrojoną cebulę i pokrojony w plasterki czosnek. Dodać pokrojoną w grubą kostkę młodą cukinię. Mieszać i dusić kilka minut. Dodać pokrojone w kostkę ziemniaki. Podobnej wielkości co cukinia. Dodać ok 1,5 litra bulionu warzywnego lub gorącej wody. Gotować do miękkości ziemniaków. Dodać gałkę, pieprz chili, pieprz czarny i sól do smaku. Soli nieco mniej, bo zupę podamy z serem feta, który jest słony. Przy pomocy blendera rozetrzeć zupę na krem. Zupę podawać z pokruszonym serem feta i posiekanym szczypiorem. Smacznego.