Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślicie już nad tym, czym zaskoczyć swoich domowników w Wielkanocny obiad? My już wiemy i zapewniamy....Pycha <3!
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 155
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Czy tiramisu nada się na piknikową przekąskę? Dość trudno jest pokroić je i p...
Odsłon: 2474
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 68
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 155
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 733
Składniki
Cukinie i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę i pory siekamy. W garnku rozgrzewamy mix tłuszczów, dodajemy posiekaną cebulę i pory, smażymy przez 5 min. Dodajemy cukinię i ziemniaki, smażymy kolejne 5 min. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy tymianek i gotujemy do miękkości warzyw. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Mieszamy ze śmietaną, dodajemy odcedzony z zalewy makaron i podgrzewamy kilka minut (nie gotujemy). Zupę do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.