Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Myślicie już nad tym, czym zaskoczyć swoich domowników w Wielkanocny obiad? My już wiemy i zapewniamy....Pycha <3!
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40661
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1059
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40661
Przepis na klasyczne tiramisu, bez zbędnych dodatków, ale podane w wygodnych...
Odsłon: 1059
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 259
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3384
Składniki
Cukinie i obrane ziemniaki kroimy w kostkę. Cebulę i pory siekamy. W garnku rozgrzewamy mix tłuszczów, dodajemy posiekaną cebulę i pory, smażymy przez 5 min. Dodajemy cukinię i ziemniaki, smażymy kolejne 5 min. Całość zalewamy gorącym bulionem, dodajemy tymianek i gotujemy do miękkości warzyw. Zestawiamy z ognia, lekko studzimy i miksujemy na gładko. Mieszamy ze śmietaną, dodajemy odcedzony z zalewy makaron i podgrzewamy kilka minut (nie gotujemy). Zupę do smaku doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym szczypiorkiem.