Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z cukinii, pora i ziemniaków. Przygotowana na bazie bulionu warzywnego. Jest lekko pikantna dzięki dodatkowi pora i niezwykle kremowa za sprawą ziemniaków oraz cukinii. Zrobisz ją w mgnieniu oka. Dodatek śmietany możesz zastąpić serem feta, a w wersji wegańskiej wędzonym tofu.
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11356
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 330
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 353
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 92
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 459
Obiad noworoczny nie musi składać się z wykwintnego i długo gotowanego mięsa....
Odsłon: 11356
To więcej niż zwykła woda – to prawdziwy detoks w szklance! Sprawdź przepis i...
Odsłon: 330
Może być na śniadanie, na kolację. Można zabrać do pracy.
Odsłon: 353
Ciasteczka domowe najlepsze. Dostępne składniki i mały nakład pracy to plus....
Odsłon: 92
Rozgrzewająca zupa z tortellini to idealne danie na chłodniejsze dni, które z...
Odsłon: 459
Składniki
Pora oraz cukinię dokładnie umyj, osusz i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz ze skórki i posiekaj w kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło klarowane, następnie dodaj pora, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko podsmażaj przez kilka minut.
Gdy warzywa zaczną uwalniać aromat, zalej je bulionem. Przypraw do smaku solą. Całość gotuj na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Następnie dodaj cukinię i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Gotową zupę z cukinii zblenduj na kładki krem. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i listkami bazylii.