Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z cukinii, pora i ziemniaków. Przygotowana na bazie bulionu warzywnego. Jest lekko pikantna dzięki dodatkowi pora i niezwykle kremowa za sprawą ziemniaków oraz cukinii. Zrobisz ją w mgnieniu oka. Dodatek śmietany możesz zastąpić serem feta, a w wersji wegańskiej wędzonym tofu.
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 183
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 910
Składniki
Pora oraz cukinię dokładnie umyj, osusz i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz ze skórki i posiekaj w kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło klarowane, następnie dodaj pora, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko podsmażaj przez kilka minut.
Gdy warzywa zaczną uwalniać aromat, zalej je bulionem. Przypraw do smaku solą. Całość gotuj na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Następnie dodaj cukinię i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Gotową zupę z cukinii zblenduj na kładki krem. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i listkami bazylii.