Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z cukinii, pora i ziemniaków. Przygotowana na bazie bulionu warzywnego. Jest lekko pikantna dzięki dodatkowi pora i niezwykle kremowa za sprawą ziemniaków oraz cukinii. Zrobisz ją w mgnieniu oka. Dodatek śmietany możesz zastąpić serem feta, a w wersji wegańskiej wędzonym tofu.
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 50
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 242
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 46
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 48
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7901
Dzisiaj przedstawiam deser niejednego dzieciństwa. :) Krakersy przekładane kr...
Odsłon: 50
To proste i szybkie danie w sam raz na obiad dla osób lubiących delikatne mię...
Odsłon: 242
Gryczany makaron soba z kurczakiem w azjatyckim stylu. Z kapustą pak choi, po...
Odsłon: 46
Bardzo prosty w przygotowaniu mus czekoladaowy. Z dwóch składników: jabłka i...
Odsłon: 48
Kurczak w sosie pieczarkowym to pyszne i aromatyczne danie, a zarazem bardzo...
Odsłon: 7901
Składniki
Pora oraz cukinię dokładnie umyj, osusz i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz ze skórki i posiekaj w kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło klarowane, następnie dodaj pora, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko podsmażaj przez kilka minut.
Gdy warzywa zaczną uwalniać aromat, zalej je bulionem. Przypraw do smaku solą. Całość gotuj na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Następnie dodaj cukinię i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Gotową zupę z cukinii zblenduj na kładki krem. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i listkami bazylii.