Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna zupa z cukinii, pora i ziemniaków. Przygotowana na bazie bulionu warzywnego. Jest lekko pikantna dzięki dodatkowi pora i niezwykle kremowa za sprawą ziemniaków oraz cukinii. Zrobisz ją w mgnieniu oka. Dodatek śmietany możesz zastąpić serem feta, a w wersji wegańskiej wędzonym tofu.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1002
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 41
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1346
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 385
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6248
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1002
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 41
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1346
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 385
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6248
Składniki
Pora oraz cukinię dokładnie umyj, osusz i pokrój w plastry. Ziemniaki obierz ze skórki i posiekaj w kostkę.
W garnku o grubym dnie rozgrzej masło klarowane, następnie dodaj pora, ziemniaki i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko podsmażaj przez kilka minut.
Gdy warzywa zaczną uwalniać aromat, zalej je bulionem. Przypraw do smaku solą. Całość gotuj na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Następnie dodaj cukinię i gotuj jeszcze przez 8 minut.
Gotową zupę z cukinii zblenduj na kładki krem. Podawaj z kleksem kwaśnej śmietany, świeżo zmielonym kolorowym pieprzem i listkami bazylii.