Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekko pikantna zupa wybornie smakuje na ciepło, a w upalne dni, podana na zimno, orzeźwia.
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1373
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 336
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1373
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 336
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czereśnie myjemy, drylujemy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce, by owoce puściły sok. Zalewamy zimną wodą (1,2 l), dodajemy estragon, papryczkę, liście kaffiru, esencję waniliową, grenadynę, cynamon i kardamon. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy przez 15 min. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę, dodajemy do zupy i zagotowujemy, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy cukrem. Podajemy z ugotowanym makaronem.