Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna, lekko pikantna zupa wybornie smakuje na ciepło, a w upalne dni, podana na zimno, orzeźwia.
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1283
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1745
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9071
Proste danie z młodymi ziemniakami i bobem, doprawione czosnkiem, cytryną i s...
Odsłon: 1283
Karkówka do obiadu długo pieczona, w sosie maślanym, ze słodko-pikantną nutą...
Odsłon: 1745
Smaczny domowy przepis na ogórki kiszone. Takie jakie robiły nasz mamy, babcie.
Odsłon: 9071
Składniki
Makaron gotujemy wg przepisu zawartego na opakowaniu. Czereśnie myjemy, drylujemy, zasypujemy cukrem i odstawiamy na 30 min w ciepłe miejsce, by owoce puściły sok. Zalewamy zimną wodą (1,2 l), dodajemy estragon, papryczkę, liście kaffiru, esencję waniliową, grenadynę, cynamon i kardamon. Zagotowujemy, zmniejszamy płomień i gotujemy przez 15 min. W zimnej wodzie rozprowadzamy mąkę, dodajemy do zupy i zagotowujemy, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy cukrem. Podajemy z ugotowanym makaronem.