Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z czerwonej fasoli

Zupa z czerwonej fasoli

Autor:

Przepisów i artykułów: 2304 Ocena: 50910

Dodano:

Odsłon: 5729

Pyszna, pożywna zupa w 30 min? Da się zrobić ;)

Składniki

  • 1 duża marchew
  • 1 pietruszka
  • kawałek selera
  • 2 ząbki czosnku
  • 50 g masła
  • 300 g ziemniaków
  • 1,2 bulionu warzywnego
  • 50 g kaszy orkiszowej
  • 1 puszka czerwonej fasoli (425 ml)
  • 1 łyżeczka majeranku
  • sól, pieprz
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z czerwonej fasoli

Przygotowanie

  1. Jarzyny ścieramy na tarce o dużych oczkach, podsmażamy na maśle razem z posiekanym czosnkiem i zalewamy gorącym bulionem. Dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki, kaszę i gotujemy na wolnym ogniu do ich miękkości. Pod koniec dodajemy osączoną z zalewy fasolę i majeranek. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (8)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń