Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Razem z siostrą nazywałyśmy ją „brudną zupą”. W zasadzie nie wiem czemu, jest bardzo smaczna, sycąca, dobra na chłodniejsze dni.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 790
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22830
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15253
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4951
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 790
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22830
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15253
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4951
Składniki
Fasolę czerwoną zalewamy wodą i moczymy przez noc. Rano zlewamy wodę. Do garnka wlewamy około 2 litry świeżej wody i wsypujemy do niej fasolę, dodajemy warzywa, obrane i pokrojone w drobną kostkę, listek laurowy i kilka ziarenek ziela angielskiego. Gotujemy aż fasola będzie miękka. Następnie robimy zasmażkę –na patelni roztapiamy masło, dodajemy mąkę i ciągle mieszając, smażymy na złoty kolor. Wtedy do zasmażki dajemy troszeczkę zimnej wody, rozprowadzamy ją i wlewamy zasmażkę do zupy. Na koniec zupę doprawiamy do smaku pieprzem, solą, majerankiem, natką pietruszki .