Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałam zupę według przepisu mojej mamy wyszła przepyszna choć w czasie gotowania nie wygląda zachęcająco to jednak na koniec smak rewelacyjny, zabielając fasolową mlekiem nie mamy wzdęć
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 320
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 48
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 77
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 56
Składniki
Do garnka wlać półtorej litra wody dodać umytą i pokrojoną na części ćwiartkę z kurczaka oraz marchew pokrojoną według swego uznania, całość pogotować do pół miękkości mięsa, następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszoną włoszczyznę ( dla lepszego zapachu zupy ), ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków
Jak już w wywarze mięsnym ziemniaki są wystarczająco miękkie wtedy dodać obie fasole z puszki z całą zawartością i na wolnym ogniu gotować przez dziesięć minut, w trakcie gotowania dodać majeranek pokrojone drobniej liście magii - lubczyka oraz natkę pietruszki. Tak jak pisałam wcześniej zupa z dodana fasolą nie wygląda zachęcająco ale proszę się tym nie zniechęcać
Po wyznaczonym czasie gotowania się zupy na wolnym ogniu wlać mleko 3,2 % lub z mniejsza zawartością tłuszczu, zamieszać i zagotować przez pięć minut. Można jeszcze doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną. Zupa wyszła bardzo smaczna i aromatyczna
Ugotowaną podałam z kawałkami mięsa gotowanymi razem z zupą, można także ugotować ją zabielając śmietaną lecz mlekiem jest o wiele zdrowsza i nie ma po takiej zupie wzdęć powstałych od fasoli, polecam każdemu kto lubi zupy fasolowe