Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś przygotowałam zupę według przepisu mojej mamy wyszła przepyszna choć w czasie gotowania nie wygląda zachęcająco to jednak na koniec smak rewelacyjny, zabielając fasolową mlekiem nie mamy wzdęć
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 223
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 217
Żeberka do obiadu przygotowane w pysznej musztardowo - miodowej marynacie. Że...
Odsłon: 102
Polecam np na drugie śniadanie.
Odsłon: 223
Zachciało mi się po śniadaniu zjeść coś co jest związane z owocami. Po krótk...
Odsłon: 217
Składniki
Do garnka wlać półtorej litra wody dodać umytą i pokrojoną na części ćwiartkę z kurczaka oraz marchew pokrojoną według swego uznania, całość pogotować do pół miękkości mięsa, następnie dodać ziemniaki pokrojone w kostkę, suszoną włoszczyznę ( dla lepszego zapachu zupy ), ziela angielskie, liść laurowy oraz przyprawę uniwersalną gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków
Jak już w wywarze mięsnym ziemniaki są wystarczająco miękkie wtedy dodać obie fasole z puszki z całą zawartością i na wolnym ogniu gotować przez dziesięć minut, w trakcie gotowania dodać majeranek pokrojone drobniej liście magii - lubczyka oraz natkę pietruszki. Tak jak pisałam wcześniej zupa z dodana fasolą nie wygląda zachęcająco ale proszę się tym nie zniechęcać
Po wyznaczonym czasie gotowania się zupy na wolnym ogniu wlać mleko 3,2 % lub z mniejsza zawartością tłuszczu, zamieszać i zagotować przez pięć minut. Można jeszcze doprawić według swego smaku przyprawą uniwersalną. Zupa wyszła bardzo smaczna i aromatyczna
Ugotowaną podałam z kawałkami mięsa gotowanymi razem z zupą, można także ugotować ją zabielając śmietaną lecz mlekiem jest o wiele zdrowsza i nie ma po takiej zupie wzdęć powstałych od fasoli, polecam każdemu kto lubi zupy fasolowe