Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie pochmurne dni nie pozostaje nic innego, jak zjeść rozgrzewającą zupę. Wyszła bardzo podobna go grochówki, choć ma swój, soczewicowy, oryginalny charakter.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5495
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1420
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5495
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 991
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11953
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5112
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1420
Składniki
Soczewicę moczymy przez noc w zimnej wodzie. Odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy rosołem, wrzucamy 2 ząbki czosnku i gotujemy do miękkości. Następnie zestawiamy z ognia, do ostygnięcia. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchew obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn. Kiełbasę kroimy w pół talarki. Zupę blendujemy, wrzucamy marchew, kiełbasę, ziemniaki oraz majeranek. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.