Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takie pochmurne dni nie pozostaje nic innego, jak zjeść rozgrzewającą zupę. Wyszła bardzo podobna go grochówki, choć ma swój, soczewicowy, oryginalny charakter.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117846
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8286
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3080
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1999
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117846
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8286
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3080
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1999
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1483
Składniki
Soczewicę moczymy przez noc w zimnej wodzie. Odcedzamy, przekładamy do garnka, zalewamy rosołem, wrzucamy 2 ząbki czosnku i gotujemy do miękkości. Następnie zestawiamy z ognia, do ostygnięcia. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę. Marchew obieramy, ścieramy na tarce do jarzyn. Kiełbasę kroimy w pół talarki. Zupę blendujemy, wrzucamy marchew, kiełbasę, ziemniaki oraz majeranek. Gotujemy do miękkości warzyw. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem.