Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pieczona Dynia, Batat, kurkuma, imbir... Fit zupa która nas rozgrzeje podczas chłodnych jesiennych wieczorów. Prosty, łatwy do zapamiętania przepis którego smak na długi czas pozostanie w naszej pamięci.
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 321
Rosół to tradycyjna polska zupa podawana z kluseczkami i makaronem. Kojarzy m...
Odsłon: 50
Krupnik najlepiej smakuje po długim spacerze. Cudownie rozgrzewa, syci i smak...
Odsłon: 78
Dzisiaj przygotowałam do obiadu jako dodatek mizerię z ogórków z koperkiem. P...
Odsłon: 60
Składniki
Zupa z Dyni : (całość przedstawiam na filmie poniżej) - Dynie kroimy w kostkę, skraplamy olejem i wsadzamy do piekarnika na 20 min 190 stopni -marchewkę i cebulę kroimy w kostkę i smażymy w rondlu na maśle - dodajemy pokrojone Bataty i pieczoną Dynię - całość zalewamy bulionem warzywnym -dodajemy imbir, kurkumę, czosnek i sól -gotujemy do miękkości, dodajemy 250 ml śmietanki i miksujemy na krem dodając odrobinę masła. - Gotowe, można podawać:D:D