Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kremowa, aromatyczna, idealna na jesień to właśnie zupa z dyni. To danie jest niskokaloryczne i lekkostrawne, świetnie sprawdzi się na szybki obiad. Tym razem przedstawimy ją w wersji inspirowanej przepisem znanej restauratorki Magdy Gessler.
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 70
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 83
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 120
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 70
Smaczny, efektowny, a przy tym prosty w przygotowaniu placek.
Odsłon: 83
Delikatne mięso wieprzowe w rumianym sosie cebulowym to doskonała propozycja...
Odsłon: 120
Składniki
Dynię umyj, obierz i pokrój w kostkę. Wrzuć ją do garnka i zalej bulionem. Dolej szklankę mleka. Gotuj na średnim ogniu pod przykryciem przez pół godziny.
Rozgrzej patelnię, dodaj masło klarowane, podsmaż na nim posiekaną cebulę i czosnek na złoty kolor. Dodaj całość do gotującej się dyni. Zostaw na wolnym ogniu przez kolejne pół godziny. Do zupy dodaj szczyptę gałki muszkatołowej, dopraw solą i pieprzem. Zblenduj wszystko na gładką masę.
Podawaj z podprażonymi na suchej patelni pestkami dyni. Odrobiną ulubionej śmietanki, tartym parmezanem, świeżo mielonym pieprzem oraz posiekaną natką pietruszki. Źródło: YouTube