Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa krem z dyni hokkaido z sokiem z pomarańczy, imbirem i serkiem mascarpone to idealne połączenie. Dodatek imbiru sprawia że zupa jest rozgrzewająca i pysznie smakuje.
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Istnieje wiele sposobów na podanie kurczaka, innych niż kotlety. Poniżej pomy...
Odsłon: 329
Dla małych i dla dużych. Polecam.
Odsłon: 2282
Sernik jest kremowy, dostatecznie słodki, przełamany delikatnie kwaskowym m...
Odsłon: 382
Dziś pierwszy raz przedstawiam wam mój przepis na Sernik jaglany na zimno. Bo...
Odsłon: 125
Składniki
Dynię umyć, usunąć miąższ z pestkami, pokroić w kostkę, smażyć 3-4 minuty na rozgrzanym maśle. Następnie wlać bulion warzywny i sok z pomarańczy tyle aby płyn przykrył dynię. Gotować pod przykryciem około 20-25 minut.
Miękką dynię zmiksować na gładki krem. Gdy zupa jest zbyt gęsta dolać bulionu. Zmiksowaną zupę połączyć z serkiem mascarpone.
Dodać starty na tarce świeży imbir, doprawić do smaku solą i pieprzem. Dokładnie wymieszać, podgrzać. Podawać z grzankami i uprażonymi na suchej patelni pestkami dyni.