Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Prosta i pyszna zupa pełna smaku. Fasolka szparagowa to bogactwo składników mineralnych - potas, wapń, żelazo, magnez, fosfor i miedź. Ma też wiele witamin C, B1, B2, B3, B6, E, K, A.
miseczka poj. 400 ml, rondel...
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1733
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7390
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2897
Bób to prawdziwy letni hit – nie tylko smaczny, ale i pełen wartości odżywczy...
Odsłon: 1733
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 7390
Mięciutka pierś kurczaka w kremowym pomidorowym sosie to idealny obiad w upal...
Odsłon: 2897
Składniki
Po miseczce poj. 400 ml. pokrojonej fasoli szparagowej, tyle samo marchwi w kostkę i drobno pokrojonych ziemniaków. Do rondla z woda włożyć kawałek mięsa może być podudzie z kurczaka (mięso z kurczaka pogotować na małym ogniu i odszumować, potem osolić i wrzucić włoszczyznę) lub kawałek kiełbasy np. podwawelskiej. Wetrzeć seler, korzeń pietruszki, pokrojoną porę i gotować ok. 15 min. Wsypać marchew, fasolę i gotować do miękkości w osolonej wodzie (ok. łyżeczki). Gotować ok. 30 min. Dodać ziemniaki, gdy będą miękkie zupę zaklepać mąką - 1 łyżka rozrobiona z zimną wodą. Do zupy dodać śmietanę, małą łyżeczkę cukru, trochę octu do smaku. Można też dodać ok. 20 szt. wiśni świeżych lub zamrożonych.