Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród wielu sezonowych produktów, fasolka szparagowa należy do tych najmniej docenianych. Zwykle serwuje się ją wyłącznie z dodatkiem bułki tartej, jako alternatywę dla sałatki lub surówki obiadowej. A co gdyby tak wykorzystać ją w nieco innych sposób, zamieniając ją w pyszną i sycącą zupę? Koniecznie przetestujcie wyjątkowy przepis Ewy Wachowicz, którym podzieliła się z widzami programu "Ewa Gotuje".
Smaki Grecji!
Odsłon: 38
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1121
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 152
Smaki Grecji!
Odsłon: 38
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 1121
Polecam proste, szybkie i pożywne danie - jajka w sosie koperkowym. Smaczny s...
Odsłon: 152
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na maśle. Dorzucić posiekany czosnek oraz pozostałe pokrojone warzywa (bez fasolki). Przyprawić kurkumą i chili. Zalać gorącym wywarem i gotować przez ½ godziny.
Po 15 minutach dorzucić fasolkę szparagową (można użyć mrożonej lub konserwowej – w tym drugim przypadku dodać ją pod koniec gotowania).
Zabielić zahartowaną śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i dorzucić drobno posiekany koperek.