Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród wielu sezonowych produktów, fasolka szparagowa należy do tych najmniej docenianych. Zwykle serwuje się ją wyłącznie z dodatkiem bułki tartej, jako alternatywę dla sałatki lub surówki obiadowej. A co gdyby tak wykorzystać ją w nieco innych sposób, zamieniając ją w pyszną i sycącą zupę? Koniecznie przetestujcie wyjątkowy przepis Ewy Wachowicz, którym podzieliła się z widzami programu "Ewa Gotuje".
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2318
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3351
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2318
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3351
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1411
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2148
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na maśle. Dorzucić posiekany czosnek oraz pozostałe pokrojone warzywa (bez fasolki). Przyprawić kurkumą i chili. Zalać gorącym wywarem i gotować przez ½ godziny.
Po 15 minutach dorzucić fasolkę szparagową (można użyć mrożonej lub konserwowej – w tym drugim przypadku dodać ją pod koniec gotowania).
Zabielić zahartowaną śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i dorzucić drobno posiekany koperek.