Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Spośród wielu sezonowych produktów, fasolka szparagowa należy do tych najmniej docenianych. Zwykle serwuje się ją wyłącznie z dodatkiem bułki tartej, jako alternatywę dla sałatki lub surówki obiadowej. A co gdyby tak wykorzystać ją w nieco innych sposób, zamieniając ją w pyszną i sycącą zupę? Koniecznie przetestujcie wyjątkowy przepis Ewy Wachowicz, którym podzieliła się z widzami programu "Ewa Gotuje".
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117805
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8267
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1467
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 117805
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8267
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3074
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 1965
Jest pyszna. Polecam na świąteczny obiad, na spotkanie rodzinne.
Odsłon: 1467
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić w garnku na maśle. Dorzucić posiekany czosnek oraz pozostałe pokrojone warzywa (bez fasolki). Przyprawić kurkumą i chili. Zalać gorącym wywarem i gotować przez ½ godziny.
Po 15 minutach dorzucić fasolkę szparagową (można użyć mrożonej lub konserwowej – w tym drugim przypadku dodać ją pod koniec gotowania).
Zabielić zahartowaną śmietaną. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Zdjąć z ognia i dorzucić drobno posiekany koperek.