Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z fasolki szparagowej.

Zupa z fasolki szparagowej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1658 Ocena: 25560

Dodano:

Odsłon: 599

Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa ugotowana na ćwiartkach z kurczaka.

Składniki

  • fasolka szparagowa 30 dag
  • ziemniaki 4 szt.
  • włoszczyzna
  • śmietana 18% do zabielenia
  • sól
  • Pieprz ziołowy
  • domowa pasta rosołowa 1 łyżka (lub 1 kostka rosołowa kupna)
  • ćwiartki z kurczaka 2 szt.
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Zupa z fasolki szparagowej.

Przygotowanie

  1. W osolonej wodzie gotujemy wymyte, oczyszczone ćwiartki kurczaka. W między czasie obieramy,myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki, przygotowujemy również fasolkę szparagową. Gdy kawałki kurczaka będą miękkie wykładamy je na talerz a do garnka dodajemy pastę rosołową, ziemniaki i włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kawałki fasolkę do garnka i gotujemy 20 minut.

  2. Obieramy ćwiartki kurczaka z mięsa, rozdrabniamy i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony czosnek. Po kilku minutowym gotowaniu zupę zabielamy śmietaną, doprowadzamy do zagotowania się i kończymy gotowanie. Zupę podajemy na gorąco z pieczywem.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń