Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna,z dużą ilością witamin, zupa kalafiorowa ugotowana na ćwiartkach z kurczaka.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2265
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 140
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1445
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 79
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 2265
Dzisiaj inna odsłona krewetki królewskiej. Bardzo polecam z racji smaku oraz...
Odsłon: 140
Moim zdaniem połączenie ziemniaków z mięsem jest super połączeniem. Zapraszam...
Odsłon: 1445
Pieczone ziemniaki to świetny dodatek do wielu dań. Jeśli piekę mięso, to na...
Odsłon: 79
Składniki
W osolonej wodzie gotujemy wymyte, oczyszczone ćwiartki kurczaka. W między czasie obieramy,myjemy i kroimy w kostkę ziemniaki, przygotowujemy również fasolkę szparagową. Gdy kawałki kurczaka będą miękkie wykładamy je na talerz a do garnka dodajemy pastę rosołową, ziemniaki i włoszczyznę, liście laurowe, ziele angielskie i gotujemy 15 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojoną w kawałki fasolkę do garnka i gotujemy 20 minut.
Obieramy ćwiartki kurczaka z mięsa, rozdrabniamy i dodajemy do garnka. Doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy pokrojony czosnek. Po kilku minutowym gotowaniu zupę zabielamy śmietaną, doprowadzamy do zagotowania się i kończymy gotowanie. Zupę podajemy na gorąco z pieczywem. Smacznego!!!