Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No może troszkę roboty przy tej zupie jest, jednak czas poświęcony przygotowaniu wynagrodzi Wam smak <3 Delikatny, wiosenny, boski.
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30896
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4200
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30896
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3628
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4200
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1127
Składniki
Żołądki drobiowe oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w paski. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ½ łyżeczki soli i gotujemy godzinę na wolnym ogniu, od momentu zawrzenia. Zbieramy szumowiny. Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Groszek wyjmujemy ze strączków. Po godzinie wszystkie składniki dodajemy do zupy, gotujemy do ich miękkości. Mąkę podsmażamy na maśle, dolewamy wywaru z zupy, rozprowadzamy i dodajemy do całości. Szybko łączymy i zagotowujemy. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.