Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
No może troszkę roboty przy tej zupie jest, jednak czas poświęcony przygotowaniu wynagrodzi Wam smak <3 Delikatny, wiosenny, boski.
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 780
Przepis dnia
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 2863
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 3944
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 780
Składniki
Żołądki drobiowe oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w paski. Zalewamy zimną wodą, dodajemy liście laurowe, ziele angielskie, ½ łyżeczki soli i gotujemy godzinę na wolnym ogniu, od momentu zawrzenia. Zbieramy szumowiny. Ziemniaki obieramy, kroimy na plasterki. Marchew ścieramy na tarce o dużych oczkach. Groszek wyjmujemy ze strączków. Po godzinie wszystkie składniki dodajemy do zupy, gotujemy do ich miękkości. Mąkę podsmażamy na maśle, dolewamy wywaru z zupy, rozprowadzamy i dodajemy do całości. Szybko łączymy i zagotowujemy. Zupę do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Podajemy z posiekanym koperkiem.