Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna zupa krem z gruszki i pietruszki. Delikatnie słodka. Doskonale smakuje podawana z pieczywem lub domowymi grzankami.
blender
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5204
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2269
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 6932
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5204
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2269
Składniki
Do garnka wlej odrobinę oleju. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor. Dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Pietruszkę obierz i pokrój na plasterki. Warzywa podsmażaj przez kilka minut, następnie zalej je bulionem.
Gruszkę obierz ze skórki, pokrój na kawałki i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj całość przez około 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodaj mleczko kokosowe. Zupę zblenduj na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotową zupę serwuj z pieczywem, grzankami lub kaszą.