Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna zupa krem z gruszki i pietruszki. Delikatnie słodka. Doskonale smakuje podawana z pieczywem lub domowymi grzankami.
blender
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9518
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5910
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2613
Mleczna kanapka to połączenie ciemnych herbatników o kawowym smaku z delikatn...
Odsłon: 9518
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 5910
Pomysł na letni pożywny obiad. Idealny do spakowania i zabrania do pracy. :)
Odsłon: 2613
Składniki
Do garnka wlej odrobinę oleju. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor. Dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Pietruszkę obierz i pokrój na plasterki. Warzywa podsmażaj przez kilka minut, następnie zalej je bulionem.
Gruszkę obierz ze skórki, pokrój na kawałki i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj całość przez około 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodaj mleczko kokosowe. Zupę zblenduj na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotową zupę serwuj z pieczywem, grzankami lub kaszą.