Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aksamitna zupa krem z gruszki i pietruszki. Delikatnie słodka. Doskonale smakuje podawana z pieczywem lub domowymi grzankami.
blender
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13152
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2514
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3670
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4598
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13152
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2514
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3670
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4598
Składniki
Do garnka wlej odrobinę oleju. Cebulę obierz, pokrój w drobną kostkę i podsmaż na złoty kolor. Dodaj 3 ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę. Pietruszkę obierz i pokrój na plasterki. Warzywa podsmażaj przez kilka minut, następnie zalej je bulionem.
Gruszkę obierz ze skórki, pokrój na kawałki i wrzuć do gotującej się zupy. Gotuj całość przez około 15-20 minut. Pod koniec gotowania dodaj mleczko kokosowe. Zupę zblenduj na gładki krem. Dopraw do smaku solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Gotową zupę serwuj z pieczywem, grzankami lub kaszą.