Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 733
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36453
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1290
To proste rogaliki z ciasta drożdżowego, najlepsze jakie jadłam, nadziewane u...
Odsłon: 733
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36453
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 1290
Składniki
Na oleju rzepakowym i maśle zeszklić cebulkę drobno pokrojoną w kostkę. Do cebulki dodać pół pęczka koperku drobno pokrojonego. Dusić na wolnym ogniu. Dodać obrane, umyte i pokrojone w małą kostkę ziemniaki. Dusić i mieszać od czasu do czasu. Zalać wrzątkiem ok 1,5 l. Gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Śmietanę wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlać do garnka, pomieszać, zagotować. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku i pozostały koperek drobno posiekany. Zupę podawać gorącą z połówkami jajek. Smacznego