Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 120
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31276
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 413
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 120
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31276
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 413
Składniki
Na oleju rzepakowym i maśle zeszklić cebulkę drobno pokrojoną w kostkę. Do cebulki dodać pół pęczka koperku drobno pokrojonego. Dusić na wolnym ogniu. Dodać obrane, umyte i pokrojone w małą kostkę ziemniaki. Dusić i mieszać od czasu do czasu. Zalać wrzątkiem ok 1,5 l. Gotować na wolnym ogniu do miękkości ziemniaków. Śmietanę wymieszać z mąką i kilkoma łyżkami gorącej zupy. Wlać do garnka, pomieszać, zagotować. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą, sól do smaku i pozostały koperek drobno posiekany. Zupę podawać gorącą z połówkami jajek. Smacznego