Do góry

Zupy Przepis na:

Zupa z jarmużem i cukinią.

Zupa z jarmużem i cukinią.

Autor:

Przepisów i artykułów: 31 Ocena: 115

Dodano:

Odsłon: 220

Przepis na zdrową zieloną zupę.

Składniki

  • 2,5l wody
  • jarmuż 150g
  • 3 średnie marchewki
  • 1 mała cukinia
  • botwinka ok. 20 łodyżek bez liści
  • 3 średnie ziemniaki
  • 1,5 kostki rosołowej
  • ocet jabłkowy ok. 3,5 łyżki
  • pieprz czarny, bazylia, majeranek, sól
  • 1łyżeczka cukru
3-4 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. 1. Jarmuż podgotować w wodzie z kostką rosołową przez ok. 5-10min. Następnie jak najdrobniej zblendować.

    2. Dodać pokrojoną drobno marchew oraz botwinkę i gotować przez kolejne 10min.

    3. Następnie dodać pokrojone w kostkę ziemniaki oraz pokrojoną cukinię. Dodać ocet i cukier oraz po odrobinie pieprzu, soli, majeranku i bazylii. Gotować przez kolejne 10min do miękkości ziemniaków.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń